Чрез скаутството децата имат възможност да изявяват себе си. Това каза

...
Чрез скаутството децата имат възможност да изявяват себе си. Това каза
Коментари Харесай

Димитринка Тодорова: Чрез скаутството децата имат възможност да изявяват себе си

Чрез скаутството децата имат опция да изявяват себе си. Това сподели в утринния блок " Добро утро, България " на Радио " Фокус " Димитринка Тодорова от Организацията на българските скаути.

" Скаутското придвижване е дело на една изключителна персона - Робърт Бейдън-Пауъл. Той е внук на адмирал и правнук на изобретателя на локомотива. 1907 година поражда скаутското придвижване в Англия и той е неговият създател. Роден е на 22 февруари 1857 година и по тази причина днешният ден е разгласен като Световен ден на скаутството ", описа тя.

Тодорова добави, че скаутството е неполитическа организация, която е ориентирана към младежите, към тяхното израстване. По думите й задачата и визията на скаутството са ориентирани извънредно към тези младежи.

" Работим с доста другари и съидейници. Работим с WWF за разчистване на реките. С други юношески организации като да вземем за пример Червеният кръст. След малко отиваме на действия за образование в първа помощ ", разясни тя.

Според нея има интерес към скаутството, има деца, само че за жалост, са малко водачите, тъй като организацията е от доброволци. Тодорова обърна внимание, че 60 млн. индивида по целия свят са скаути - това е най-голямата младежка организация в света.

" Скаутският принцип е дълг към Бога - нравствен принцип, дълг към другите - обществен принцип, дълг към самия себе си - персонален принцип. Това са задачите и концепциите към младежите, тъй като напоследък моралните полезности се трансформираха. При нас се получават нещата елементарно и на децата им е занимателно, тъй като имат опция да изявяват себе си ", посочи Тодорова.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР